Tisková zpráva: Předvolební kotel v Milevsku není kotlem

24/09/2014 Tisková zpráva: Předvolební kotel v Milevsku není kotlem

Předvolební kotel v Milevsku není kotlem

V Milevsku vymyslel Dům kultury s Jihočeskou hospodářskou komorou, že se uskuteční veřejná beseda s lídry dne 07.10.2014, ale na této besedě nebudou občané klást otázky, přičemž otázky se mají zasílat elektronicky na email info@dkmilevsko.cz.

Dochází ke střetu zájmů, neboť ve společnosti Jihočeské hospodářské komoře pro Milevsko je ředitelkou kandidátka za TOP 09 Marcela Kužníková a besedu s lídry moderuje člen představenstva Jihočeské hospodářské komory Ing. Petr Bašík.

Dotazy zaslané na email tedy můžou být zmanipulované. Může dojít k tomu, že dotazy bude vědět kandidátka TOP 09 dříve než ostatní, díky svému moderátorovi. Hlavně, že dne 09.09.2014 se setkal lídr kandidátky TOP 09 Lubomír Šrámek s ostatními lídry politických stran, aby se bojovalo férově. Zatím jsem se nevšiml, že by se toho tak konalo.

Proč nějaký moderátor, ředitel Domu kultury či Jihočeská hospodářská komora má filtrovat otázky pro jednotlivé lídry kandidátek.

Proto se jsem se obrátil jako předseda MO Milevsko SPO na ředitele Domu kultury Milevsko Bc. Víta Kratochvíla s několika otázky:

o        Proč má občan zasílat dotaz na nějaký email, když kotel je o tom, aby se ptal přímo jednotlivých lídrů, aby se dozvěděl, co nejvíce informací.
Odpověď ředitele: „Nechceme vyhrocené situace."

o        Pane Kratochvíl, já asi nechápu pojem kotel, ale já myslel, že kotel je od toho, aby tam ty vyhrocené situace byly, ale aby tam nebyli vulgárnosti. Stačilo, by jen upozornění moderátora, že v případě nevhodného chování a vulgarismů bude tento občan vyveden.

Odpověď ředitele: I o této možnosti jsme přemýšleli, ale s Jihočeskou hospodářskou komorou jsme došli k názoru, abychom právě všem těmto nepříjemnostem předešli.

o        Za těchto podmínek předpokládám, že tam přijde minimum lídrů i já to musím projednat se svým lídrem a eventuálně Vám to potvrdím, jak je to uvedené v pozvánce.
Odpověď ředitele: Samozřejmě je to na Vás, každý účastník souhlasí s podmínkami uvedenými na pozvánce.

Martin Smrček
předseda MO Milevsko SPO

Poslední tiskové zprávy

Proč SPO?